Trebalo bi da otvorimo još jednu fabriku za 500-600 zaposlenih FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trebalo bi da otvorimo još jednu fabriku za 500-600 zaposlenih" FOTO

Vladičin Han -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je fabriku nameštaja "GN Komerc Inženjering" u Vladičinom Hanu u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Meštani ove opštine zahvalili su predsedniku na svemu što je učinio za Vladičin Han, a nekolicina njih obratilo se Vučiću s molbom da im pomogne da nadju posao.

Snežana Vuković, koja ima 60 godina, požalila se Vučiću da nema posao već 20 godina i da niko neće da je zaposli, te da njena porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << živi od penzije njene 90-ogodišnje majke od 20.000 dinara. Rekla je i da joj je sin nezaposlen, a da za komunalne usluge duguju oko 1.000 evra.

Vučić je rekao da razume njen problem, jer je i njegova majka u 56. godini ostala bez posla i da niko nije hteo da je zaposli i dodao da poslodavci danas traže mlađu radnu snagu.

Predsednik je naglasio da je dobro razumeo meštane opštine Vladičin Han i izrazio nadu da će država uspeti da reši problem nezaposlenosti u tom mestu.

Vučić je u razgovoru sa predsednikom opštine Vladičin Han Goranom Mladenovićem pitao koliko je nezaposlenih u tom mestu, a on ga je obavestio da je bez posla trenutno 2.150 ljudi, a da ih je ranije bilo oko 3.600.

"To znači da bi trebalo da otvorimo još jednu fabriku za 500-600 zaposlenih, a ako kompanija Teklas otvori još jedan pogon za 500 do 700 radnika, kao što su najavili, biće posla za vas. Nadam se sa ćemo moći da to ubrzano rešavamo, jer kad u porodici postoji i druga plata, bez obzira što nije velika i što znam da ljudi sastavljaju kraj s krajem, biće mnogo lakše", rekao je Vučić i poručio građanima sa će za tri-četiri meseca ponovo posetiti Vladičin Han.

Vučić je obišao pogone fabrike koja posluje od 2004 .godine i godišnje proizvede oko 35.000 stolova i stolica za restorane, hotele i druge ugostiteljske objekte.

Trpezarijski nameštaj tog preduzeća, koje ima 50 zaposlenih, izvozi se u Grčku, Bugarsku i zemlje bivše Jugoslavije.

Vučić je fabriku obišao sa direktorom tog preduzeća Goranom Aleksićem, direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, generalnim sekretarom Predsedništva Nikolom Selakovićem i direktorom vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem.

Nastavljajući posetu Pčinjskom okrugu, Vučić je ranije jutros obišao i renovirani deo Predškolske ustanove "Pčelica" u Vladičinom Hanu. U okviru dvodnevne posete Pčinjskom okrugu, Vučić će danas obići i Surdulicu, Trgovište, Vranje, Levosoje i Bujanovac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.