Izvor: Beta, 13.Mar.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transperantnost ponovo najavila žalbu povodom Er Srbije

BEOGRAD, 13. marta 2014. (Beta) - Transparentnost Srbija najavila je u četvrtak da će se ponovo žaliti povereniku za informacije povodom odbijanja aviokompanije Er Srbije da toj nevladinoj organizaciji dostavi osnivački ugovor.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici Transparentnosti, poverenik je na žalbu te organizacije već poništio rešenje Er Srbije kojim je odbijen zahtev te organizacije za pristup informacijama, ali srpska aviokompanija nije dostavila traženi dokument.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
"Na osnovu tog rešenja, Er Srbija bi trebalo da ponovo razmotri zahtev i dostavi dokumente našoj organizaciji (ili da eventualno, ponovo odbije zahtev u nekom delu ukoliko za tako nešto ima mesta po zakonu). Rok za postupanje Er Srbija je prošao, zbog čega ćemo ponovo uložiti žalbu", navodi Transparentnost Srbija.

Aviokompanija Er Srbija je zajedničko preduzeće Vlade Srbije i Etihad ervejza, nacionalne kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nevladina organizacija Transparentnost Srbija podseća da su u sredu na internetu objavljeni izvodi iz "nacrta ugovora potpisanog izmedju Etihad ervejza iz Abu Dabija, Jat ervejza i Vlade Republike Srbije", ali da na to nije bilo reakcija Vlade ili Er Srbije, koje bi potvrdile ili demantovale autentičnost objavljenih dokumenata.

"Zbog toga se još uvek nismo detaljno bavili sadržajem. Medjutim, ono što se na prvi pogled može zaključiti jeste da je reč o složenom pravnom poslu koji bi trebalo uskladiti sa nekoliko zakona", navodi Transparentnost.

Dodaje se, iako nije tako naznačeno, očigledno je da je reč o jednom obliku javno-privatnog partnerstva (JPP).

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.