Tramp uveo najteže sankcije Venecueli: Blokirali im svu imovinu u Americi

Izvor: B92, 06.Avg.2019, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp uveo najteže sankcije Venecueli: Blokirali im svu imovinu u Americi

Vašington -- Administracija američkog predsednika Donalda Trampa donela je uredbu o zamrzavanju celokupne imovine vlade Venecuele u SAD.

Izvršnu uredbu potpisao je Tramp i ona predstavlja mnogo više od sankcija uvedenih poslednjih meseci protiv venecuelanske naftne kompanije PDVSA i finansijskog sektora, ali i od mera protiv desetina venecuelanskih zvaničnika.

"Sva imovina i udeli u imovini vlade Venecuele koji se nalaze u SAD blokirani su i ne mogu se preneti, platiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izneti, povući ili na drugi način realizovati", piše u izvršnoj uredbi koji je objavila Bela kuća.

Zabrana podrazumeva i zabranu američkih kompanija i pojedinaca da posluju sa vladom venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i njegovm pristalicama, prenosi AP.

Kako navodi agencija najnovija uredba svrstava vladu Madura na spisak na kome se već nalaze Kuba, Severna Koreja, Sirija i Iran kojima su već uvedene "agresivne

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD uvela nove sankcije Venecueli,NAJOŠTRIJE DO SADA

Izvor: Blic, 06.Avg.2019

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa donela je uredbu o zamrzavanju celokupne imovine vlade Venecuele u SAD.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.