Tramp ruši juan, traži odštetu za koronavurus

Izvor: B92, 01.Maj.2020, 18:14

Tramp ruši juan, traži odštetu za koronavurus

Kineski juan je primio udarac, a pad te valute počeo kada su mediji objavili da američka administracija namerava da traži od Kine odštetu za kovid 19.

Po mišljenju američkih vlasti, virus je bio napravljen u laboratoriji u gradu Vuhanu i upravo su Kinezi odgovorni za njegovo širenje. Osim toga, agencija „Blumberg“ je javila da Tramp proučava mogućnost da zabrani državnom penzionom fondu da investira u kineske akcije.

Na medijske spekulacije oko virusa prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je reagovao juan.

Za dva dana on je imao ozbiljne gubitke i danas nastavlja da pada, iako je većina berzi u Aziji zatvorena, prenosi Sputnjik.

Za 24 časa juan je izgubio 1,2 odsto svoje vrednosti. Kurs kineske valute u odnosu na dolar sada iznosi 7,13 juana.

Ranije su novinari pitali predsednika da li razmatra da otpiše dug Kini, Tramp je izbegao da odgovori, rekavši da može mnogo toga da uradi.

Osim toga, Tramp je više puta govorio da će Kina, po njegovom mišljenju, uraditi sve da na izborima pobedi drugi kandidat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.