Tramp ZGROŽEN prisilnim ABORTUSIMA obustavlja finansiranje Fonda UN za stanovništvo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp ZGROŽEN prisilnim ABORTUSIMA obustavlja finansiranje Fonda UN za stanovništvo!

Reč je o prvom koraku američkog predsednika Donalda Trampa za ograničavanje finansiranja UN-a

Američki Stejt department obustavlja finansiranje Fonda Ujedinjenih nacija za stanovništvo (UNFPA), jer je, kako je saopšteno, pružao podršku programima kontrole populacije u Kini, koji podrazumevaju i prisilni abortus.

Foto: Profimedia

U pismu upućenom predsedniku Komiteta za odnose s inostranstvom američkog Senata Bobu Korkeru, Stejt department >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navodi da obustavlja finansiranje agencije koja je fokusirana na planiranje porodice, kao i zdravlje majke i deteta u više od 150 zemalja, jer "podržava ili učestvuje u programima prisilnog pobačaja ili sterilizacije".

Kako prenosi agencija Rojters, Fond UNFPA je, u saopštenju objavljenom na njegovom zvaničnom sajtu, naveo da žali zbog odluke o prekidu finansiranja, koja je, kako ocenjuje, zasnovana na pogrešnim tvrdnjama da agencija podržava prisilne abortuse ili sterilizaciju u Kini.

Foto: Profimedia

- Naša misija je da osiguramo da svaka trudnoća bude željena i da svaki porođaj bude bezbedan. Podrška koju smo dobijali godinama od vlade i naroda SAD sačuvala je na desetine hiljada majki od prevremene smrti i invaliditeta, a naročito sada u uslovima ubrzanog razvoja globalnih humanitarnih kriza - navodi se u saopštenju Fonda.

, što će, kako ocenjuje britanska agencija, verovatno dovesti u pitanje dubinu tih rezova u organizaciji u kojoj su SAD glavni donator.

Najnoviji rez dolazi posle predloženog Trampovog 28-procentnog rezanja budžeta za diplomatiju i inostranu pomoć, kao i smanjenja finansijske podrške UN-u. SAD su bile četvrti najveći donator UNFPA u 2015. godini, uplativši tom fondu 75 miliona dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.