Traktori se povlače, normalizacija saobraćaja

Izvor: Studio B, 29.Avg.2013, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traktori se povlače, normalizacija saobraćaja

U toku je povlačenje traktora sa novog puta Beograd - Pančevo i saobraćaj će uskoro biti uspostavljen, izjavio samostalni policijski inspektor policijske uprave Pančevo Jovica Antonić.

Nezadovoljni ratari iz Južnog Banata i Srema blokirali su nešto posle 12 sati novi put Beograd - Pančevo kod OMV stanice u oba smera, na dva sata.

Građanima je u tom periodu na raspolaganju bio alternativni - stari put za Pančevo.

Ratari su ranije danas tvrdili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << imaju dozvolu policije za blokadu tog putnog pravca od 12 do 14 sati, ali je Antonić to demantovao.

Predsednik udruženja "Pančevački ratari", Jovan Negovan nije želeo da navede na koji način će se protest nastaviti, ali je ponovio da su poljoprivrednici spremni za razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije, kojima su predali zahteve za rešenje problema.

Prvi na listi od pet zahteva je da ih primi premijer i potpredsednik vlade. Ratari traže i da Vlada Srbije preduzme interventne mere za razbijanje kartela koji dogovaraju otkupne cene suncokreta, kao i da sankcioniše monopoliste na tržištu.

Otkupna cena suncokreta od 45 dinara po kilogramu i regulisanje otkupnih cena i količina za interventni otkup tržišnih viškova kukuruza(200.000 tona) ovogodišnjeg roda, po ceni 18 dinara za kliogram, takođe su među zahtevima.

Poljoprivrednici traže i povećanje otkupne količine pšenice za robne razerve na ukupno 200.000 tona, po ceni od 20 din/kg.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Paori Vladi: Ako ne bude rešenja - blokada puteva

Izvor: Mondo, 29.Avg.2013

Delegacija nezadovoljih ratara Južnog Banata i Srema predala je danas zahteve na pisarnici Vlade Srbije, a glavni..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.