Toplane spremne za grejnu sezonu, struja skuplja za dva odsto

Izvor: RTS, 01.Okt.2017, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplane spremne za grejnu sezonu, struja skuplja za dva odsto

Struja je od danas skuplja dva osto. U Ministarstvu energtike obrazlažu da se cena struje usklađuje s inflatornim kretanjima i da će ovo povećanje prosečni mesečni račun uvećati za 68 dinara. Toplane ulaze u tehničke probe sistema.
Toplane od danas proveravaju ispravnost svojih daljinskih sistema grejanja kakko bi bili spremni za 15. oktobar kada zvanično počinje grejna sezona.

Iz nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradova je najavljeno da će od sutra početi tople probe. 
Tehnički direktor Beogradskih elektrana Petar Vasiljević rekao je za RTS da su napravljeni termini proba i da od sutra kreću tople probe na grejnom području Toplane Novi Beograd, Toplane Cerak i pet kotlarnica na Karaburmi, što je više od 50 odsto grejnog sistema.
"Mi smo sada u stanju funkcionalnih proba,  a da li će te probe preći u tople zavisi od meteorološke situacije", kaže Vasiljević.
Navodi da je, prema najnovijoj prognozi, mala je verovatnoća da će se preći na tople probe. 
Vasiljević je savetovao građanima da još jednom provere svoj sistem grejanja, a na prvom mestu da provere da li su ventili na radijatorima otvoreni i da li postoji neko curenja tokom proba i da prijave dispečerskom centru Beogradskih elektrana. 
Inače, cena grejanja ostaje nepromenjena, kažu nadležni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toplane spremne za grejnu sezonu, sutra probe na Novom Beogradu, Ceraku i Karaburmi

Izvor: Blic, 01.Okt.2017

Toplane u Beogradu počinju da proveravaju ispravnost daljinskih sistema grejanja kako bi spremno dočekale 15. oktobar kada zvanično počinje grejna sezona...Tehnički direktor "Beogradskih elektrana" Petar Vasiljević izjavio je da su napravljeni termini proba i da od sutra kreću tople probe na grejnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.