Toplana-Šabac pokrenula prozvodnju solarne energije

Izvor: B92, 26.Avg.2020, 16:19

Toplana-Šabac pokrenula prozvodnju solarne energije

Šabac -- Javno-komunalno preduzeće Toplana-Šabac prvo je javno preduzeće u Srbiji koje je počelo da proizvodi struju iz obnovljivih izvora energije.

To je saopšteno iz Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Kroz projekat Energetske zadruge Sunčani krovovi Šabac, na krovu poslovne zgrade tog preduzeća, 13. avgusta instalirana je mala solarna foto-naponska centrala od tri kilovata.

Njeno postavljanje je najava kampanje za grupno finansiranje za proširenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapaciteta elektrane, odnosno dodatnih 17 kilovata instalisane snage koju će uskoro pokrenuti ova zadruga.

Energija proizvedena iz foto-naponskih centrala, koje mogu biti smeštene na krovovima privatnih kuća i javnih objekata, omogućava svakom građaninu da investira u obnovljive izvore energije a donosi i uštede ako se koristi za sopstvene potrebe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.