Tokom azijskog trgovanja cena zlata porasla je 0,78 odsto

Izvor: GdeInvestirati.com, 18.Nov.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom azijskog trgovanja cena zlata porasla je 0,78 odsto

Ministarstvo finansija Indije objavilo je da je će ova zemlja uskoro smanjiti uvoz zlata kako bi zaustavila rast sve većeg trgovinskog deficita.

Nakon Kine Indija je najveći svetski kupac zlata i tokom oktobra uvoz e porastao za 4.18 milijardi dolara u odnosu na godinu pre. I pored toga što je do sada trgovinski deficit Indije držan pod kontrolom smanjenim uvozom nafte analitičari upozoravaju da situacija može da se pogorša ukoliko uvoz zlata nastavi da raste. Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << azijskog trgovanja cena zlata porasla je 0.78%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne kupovine dok RSI još uvek ne ulazi u zonu prekupovanosti. Cena je probila gornju Bolindžer traku tako da je moguč pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška:1138.00

Primarni otpor: 1255.00

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1198.00 a prvom metom na 1196.00 i drugom na 1194.00

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1199.00 onda je moguć rast na 1203.00

Komentar: MACD je u zoni prekomerne kupovine dok RSI još uvek ne ulazi u zonu prekupovanosti. Cena je probila gornju Bolindžer traku tako da je moguč pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Zaustavljen rast cene zlata

Izvor: GdeInvestirati.com, 19.Nov.2014, 12:21

Cena zlata je zaustavila prethodni rast zbog spekulacija da će nedavni rast cene na dvonedeljni maksimum smanjiti tražnju za ovim plemenitim metalom pogotovu kako dolar nastavlja da jača...I pored toga što su sem Federalnih Rezervi ostale velike centralne banke nastavile sa popustljivijom monetarnom...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.