Izvor: Blic, 13.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Tojota' u Kragujevcu?

'Tojota' u Kragujevcu?

KRAGUJEVAC (Beta) - Vlada Srbije razmatra mogućnosti povezivanja 'Zastave' sa autoindustrijskim mega projektom na kojem japanska 'Tojota' radi sa francuskim partnerom Grupom 'Pežo-Sitroen', piše kragujevačka 'Nezavisna svetlost' u najnovijem broju. Prema navodima tog nedeljnika, reč je o proizvodnji 'supkompakt' malog vozila sa početnom serijom od 300.000 automobila do 2005. godine, koji treba da nasledi 'tojotu jaris', 'pežo 106' i 'sitroen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sakso'.

Predsednik Upravnog odbora 'Zastave' Miodrag Savićević izjavio je kragujevačkom nedeljniku da je 'čitava priča o poslu sa ‘Tojotom’ na početku', ali i da se odmah išlo na najviši nivo, pa se srpska vlada obratila japanskoj vladi sa molbom da 'lobira' kod svog proizvođača za kragujevačku fabriku.

Savićević tvrdi da 'Zastavina' ponuda ne može sadržati samo tehničke aspekte, već da Srbija na strane partnere mora ostaviti utisak i politički stabilne zemlje, koja ima regulisane odnose sa međunarodnim finansijskim institucijama, kao što su Pariski i Londonski klub.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.