Tirana se izjasnila: Protiv odluke Prištine o porezu od 100%

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tirana se izjasnila: Protiv odluke Prištine o porezu od 100%

Tirana -- Vlada Albanije izjasnila se protiv odluke privremenih prištinskih vlasti da poveća porez na robu iz centralne Srbije i BiH za 100 odsto.

Albanski ministar finansija, Arben Ahmetaj, smatra da takva odluka nije dobra ni za Prištinu ni za Beograd i da bi je trebalo odložiti, prenela je prištinska Koha.

Ministar savetuje Prištinu da ne preduzima takve mere sa bilo kojom državom, pošto nametanje visokih tarifa, prema njemu, ide na štetu gradjana.

Takva odluka bi svakako koristila razvoju kosovske privede i značila bi otvorena vrata za širenje kosovskog tržišta, ali da sada nije trenutak.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tirana se izjasnila: Protiv odluke Prištine o porezu od 100%

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2018

TIRANA - Vlada Albanije izjasnila se protiv odluke privremenih prištinskih vlasti da poveća porez na robu iz centralne Srbije i BiH za 100 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.