Tifani traži da Luj Viton poboljša ponudu za preuzimanje

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tifani traži da Luj Viton poboljša ponudu za preuzimanje

Njujork -- Kompanija "Tifani" zatražila je od grupacije LVMH, jedne od vodećih u sektoru luksuzne robe, da poboljša ponudu za preuzimanje vrednu 14,5 milijardi dolara.

"Tifani" se odlučio na taj korak jer, kako je saopšteno, ponuda znatno potcenjuje vrednost te američke juvelirske kompanije, izjavio je izvor upoznat sa situacijom.

Upravni odbor "Tifanija" je zaključio da je ponuda LVMH-a od 120 dolara po akciji preniska da bi bila osnova za pregovore, naveli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neimenovani izvori, a prenosi agencija "Rojters".

Iz "Tifanija" su obavestili LVMH da bi mogli da im otvore svoje poslovne knjige i omoguće dubinsku analizu ako francuska grupacija poboljša svoju ponudu, dodaju isti izvori.

LVMH ostaje "u igri" i razmatra novu ponudu, tvrde izvori, ali dodaju da se ne mogu saznati tačne sume o kojima se diskutuje.

Sektor prodaje nakita bio je jedna od najjačih segmenata industrije luksuznih proizvoda u 2018. godini, prema procenama konsultantske kompanije "Bain & Co".

Da podsetimo,

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.