The Banker: Mramor najbolji ministar financija u Europi

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jan.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

The Banker: Mramor najbolji ministar financija u Europi

LJUBLJANA - Magazin The Banker izabrao je slovenskog ministra financija Dušana Mramora za najboljeg ministra financija u Europi.

Mramor je ovu titulu zaslužio zbog izlaska Slovenije iz recesije i stabilizacije bankarskog sustava kao i zbog uspjeha u privatizaciji i implementacije cjelovitog programa reformi te aktivnosti u smjeru postupne stabilizacije slovenskih javnih financija.

Mramor (1953.) je profesor na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, a Ministarstvo financija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vodio je i u Vladi Antona Ropa početkom 2000-ih godina. Od 2007. do 2013. bio je dekan Ekonomskog fakulteta u Ljubljani. Autor je više od trideset znanstvenih radova, knjiga i studija. Karijeru je započeo u Ljubljanskoj banci kao kreditni analitičar, a od 1989. do 1991. bio je član Savjeta Narodne banke Slovenije. Ministar financija u Cerarovoj vladi je od rujna 2014. godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Slovenački ministar finansija najuspješniji u Evropi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jan.2016

Ministar finansija Slovenije Dušan Mramor proglašen je za najuspešnijeg finansijskog ministra u Evropi...To priznanje dodijelio mu je londonski časopis Bankar iz grupe "Finacial times", saopštilo je Ministarstvo finansija Slovenije...Mramor je dobio naziv evropskog ministra finansija godine zbog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.