Izvor: S media, 08.Mar.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Testirajte se odmah: Ako vas privlače ova zanimanja onda ste psihopata

U svojoj knjizi doktor Kevin Daton raskrinkava duboko ukorenjeno mišljenje koju javnost ima o psihopatama, da su ludi, kriminalci i serijske ubice.

Ovaj nekadašnji predavač iz oblasti nauke i religije na Univerzitetu Kembridž tvrdi da su osnovne karakteristike psihopate inteligencija, šarm, samopouzdanje, bezobzirnost i hladnokrvno rasuđivanje u stresnim situacijama, sposobnost da manipulišu ljudima ili da ih drže pod kontrolom.

Kakve su psihopate >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na radnom mestu

Na radnom mestu oni se odlikuju velikom željom za odlučivanjem i napredovanjem ka upravljačkim funkcijama. U donošenju odluka poseduju dozu agresivnosti, ne odugovlače i nemaju osećaj krivice kad pogreše.

Takođe, kolege od njih ne bi trebalo od njih da očekuju utehu i razumevanje.

Top 10 profesija koje najviše privlače psihopate:

1. izvršni direktor

2. advokat

3. mediji (TV/Radio)

4. trgovački zastupnik

5. hirurg

6. novinar

7. policajac

8. sveštenik

9. glavni kuvar

10. javna uprava


*Oni su svuda oko nas - proverite da li je vaš šef psihopata.

Izvor:24 sata, S media foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ako vas privlače ova zanimanja onda ste psihopata

Izvor: Capital.ba, 09.Mar.2013, 07:45

NJUJORK, Najnovija knjiga britanskog istraživača iz oblasti psihologije razotkriva kojih je deset profesija najatraktivnije psihopatama. U svojoj knjizi doktor Kevin Daton raskrinkava duboko ukorijenjeno mišljenje koju javnost ima o psihopatama, ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.