Teslina zaliha bitkoina porasla na 2 milijarde dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 19:33

"Teslina" zaliha bitkoina porasla na 2 milijarde dolara

Tržišna vrednost bitkoina koje drži kompanija "Tesla" iznosila je 31. decembra prošle godine 1,99 milijardi dolara, otkriva se u godišnjem podnesku proizvođača električnih vozila dostavljenom danas američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC).

Prema podacima iz podneska, "Tesla" je prošle godine zabeležio približno 101 milion dolara gubitaka zbog obezvređena ove digitalne valute koja su rezultat promena vrednosti bitkoina, ali i dobitak od 128 miliona dolara od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekih prodaja bitkoina, prenosi Raša tudej (RT).

Kompanija je par meseci prihvatala ovu kriptovalutu kao sredstvo plaćanja za kupovinu nekih njenih proizvoda, ali je od toga odustala zbog zabrinutosti za životnu sredinu, jer rudarenje bitkoina troši ogromnu količinu električne energije koja se i dalje najvećim delom proizvodi iz fosilnih goriva, što posledično povećava emisiju gasova s efektom staklene bašte.

"Tesla" je u prvom kvartalu 2021. godine uložio ukupno 1,5 milijardi dolara u kupovinu bitkoina. U tadašnjem podnesku nisu navedeni datumi kupovine, ali je tokom tog perioda cena ove digitalne valute fluktuirala između 29.405 dolara početkom januara i 61.177 dolara sredinom marta. Poslednjeg dana prošle godine cena bitkoina je oscilirala između 45.700 i 48.500 dolara.

Prema bazi podataka kompanije za kriptoanalitiku KoinGeko, "Tesla" poseduje 48.000 bitkoina.

"Tesla" je drugi u korporativnom svetu po količini bitkoina kojima raspolaže, a prvo mesto drži proizvođač poslovnih softvera MajkroStratedži sa sedištem u Virdžiniji, koji poseduje više od 121.000 bitkoina u vrednosti većoj od pet milijardi dolara, prema KoinGekou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Teslina" zaliha bitkoina porasla na dve milijarde dolara

Izvor: Blic, 08.Feb.2022, 00:20

Tržišna vrednost bitkoina koje drži kompanija "Tesla" iznosila je 31. decembra prošle godine 1,99 milijardi dolara, otkriva se u godišnjem podnesku proizvođača električnih vozila dostavljenom danas američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.