Tesla saopštila velike planove

Izvor: B92, 02.Jun.2021, 17:43

Tesla saopštila velike planove

Kompanija Tesla očekuje da će godišnje trošiti više od milijarde američkih dolara na sirovine za baterije iz Australije.

Smatra da ta zemlja ima pouzdanu rudarsku i odgovornu proizvodnu praksu, saopšteno je iz Tesle.

Predsednica uprave američkog proizvođača automobila Robin Denholm rekla je da će Australija, koja je bogata mineralima koji se koriste za izradu baterije poput litijuma i nikla, takođe imati koristi od razvoja lanaca snabdevanja za baterije električnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozila, kao i od doba "zelene energije", prenosi Glas Istre pisanje Hine.

Mask objasnio rast cena

"Očekujemo da će se naša potrošnja na australijske minerale povećati na više od milijardu američkih dolara godišnje tokom sledećih nekoliko godina", rekla je Denholm.

Tesla već nabavlja tri četvrtine svoje sirovine litijuma iz Australije i više od trećine nikla, dodala je.

"Australijske rudarske kompanije imaju dobru reputaciju, veliku stručnost, profesionalnost i preferiraju ih proizvođači koji su sve zabrinutiji za ispunjavanje današnjih i budućih zahteva", rekla je Denholm.

Procurile interne prepiske, otkrile zaveru protiv Vašingtona

Te ocene u skladu su s politikom administracije američkog predsednika Džoa Bajdena, koja se u snabdevanju većine minerala potrebnih za proizvodnju električnih vozila oslanja na saveznike.

SAD će se usredsrediti na domaću obradu metala za delove baterija, kao deo strategije osmišljene za kako bi se smirili ekolozi, prenela su Rojtersu dva dobro obaveštena izvora. Australija je uz Kanadu i Brazil, među zemljama koje bi od toga mogle imati koristi.

Neće moći

Očekuje se da će australijski izvoz litijuma u obliku tvrdog kamena poznatog kao spodumen u ovoj godini dosegnuti milijardu australijskih dolara (773 miliona američkih dolara), a izvoz nikla procenjen je na četiri milijarde američkih dolara.

Tesla, s druge strane, isporučuje baterije Australiji za skladištenje sunčeve energije. Australija ima najgušću mrežu krovnih solarnih panela na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tesla će iz Australije kupovati sirovine za baterije

Izvor: AutoBlog, 03.Jun.2021, 00:56

Kompanija Tesla očekuje da će godišnje trošiti više od milijardu američkih dolara na sirovine za baterije iz Australije, jer smatra da ta zemlja ima pouzdanu rudarsku i odgovornu proizvodnu praksu, saopštili su iz Tesle. Predsednica uprave američkog proizvođača automobila Robyn Denholm rekla...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.