Tesla ne odustaje od gradnje fabrike uprkos primedbama: Posao za 10.500 radnika

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 13:33

Tesla ne odustaje od gradnje fabrike uprkos primedbama: Posao za 10.500 radnika

Grinhajde -- U Teslinoj fabrici u Nemačkoj, za koju se priprema gradilište u Grinhajdeu, biće zaposleno 10.500 radnika.

U ovoj fabrici proizvodiće se, u punom kapacitetu, pola miliona automobila godišnje u smenama, izveštava n-tv, prenosi SEEbiz.

Izgradnja fabrike, koja bi trebalo da bude završena do jula 2021. godine, još nije odobrena.

U Teslinoj prijavi za ekološku dozvolu navode se različite informacije o broju zaposlenih u smeni, Govori se i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 12.000 direktnih poslova. Prema podacima iz industrijskih krugova, između 3.000 i 3.500 zaposlenih će raditi u jednoj smeni, u tri smene dnevno.

Tesla je očistila deo područja na sopstveni rizik i priprema se za izgradnju. Prijava za građevinsku dozvolu pokazuje da kompanija procenjuje troškove izgradnje na oko milijardu evra. Ako se dobije odobrenje, građevinski radoci trebalo bi da traju do marta 2021. godine, a početak rada planiran je za jul te godine.

Kritičari strahuju da će fabrika imati negativne posledice za okolinu. Do sada je zabeleženo 373 prigovora. Do 3. septembra građani mogu uložiti prigovore na zahtev za odobrenje.

Glavne primedbe zaštitnika životne sredine odnose se na to da ceo projekat ima pogrešno mesto, odnosno da je reč o području zaštite voda i zaštićenom predelu usred netaknute prirode.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tesla će u fabrici u Nemačkoj zaposliti 10.500 radnika

Izvor: AutoBlog, 13.Jul.2020, 07:34

U Teslinoj fabrici u Nemačkoj, za koju se priprema gradilište u nemačkom Grunheideu, biće zaposleno 10.500 radnika a proizvodiće se, u punom kapacitetu, pola miliona automobila godišnje u smenama, izveštava N-tv. Izgradnja fabrike, koja bi trebalo da bude završena do jula 2021., još nije odobrena. U...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.