Izvor: B92, 16.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenderi za puteve od 10 mil. evra

Beograd -- 18. jula biće raspisani tenderi za obnovu nekih puteva u Srbiji, koju će finansirati Evropska banka za obnovu i razvoj.

Direktor "Puteva Srbije" Branko Jocić kazao je da je reč o rekonstrukciji puteva Stopanja-Kruševac, Stopanja-Trstenik i Ušće-Biljanovac, a vrednost projekata je 10 miliona evra. Takođe, kako je najavljeno, u oktobru će početi radovi na rekonstrukciji beogradskog mosta Gazela i trajaće godinu i po dana.

Direktor Javnog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Putevi Srbije Branko Jocić izjavio je da je vrednost projekta 77 miliona evra, a on i ministar finansija Srbije Mirko Cvetković potpisali su ugovor s predstavnikom Evropske investicione banke Piterom Kovelijeom, kojim je ta banka odobrila zajam od 33 miliona evra za popravku mosta.

Cvetković je rekao da će Putevi Srbije obezbediti 4,79 miliona evra, grad Beograd 7,5 miliona, Evropska agencija za rekonstrukciju 6,75 miliona, a Evropska banka za obnovu i razvoj daje kredit od 25 miliona evra.

Jocić kaže da Gazela nije rekonstruisana 30 godina. "Treba rehabilitovati oko 60.000 kvadratnih metara preko kojih dnevno pređe 165.000 vozila, što prevazilazi kapacitete mosta", kaže Jocić.

"Trudićemo se da rasteretimo saobraćaj koristeći obilaznicu oko Beograda, što ćemo kombinovati s naizmeničnim zatvaranjem jedne trake i noćnim radovima, ali konačnu odluku o organizaciji saobraćaja kada počnu radovi daće Uprava saobraćajne policije", precizirao je Jocić.

Opširnije o tenderu i o obnovi Gazele na biz-sajtu B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.