Tender za privatizaciju MKS u decembru

Izvor: B92, 06.Nov.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za privatizaciju MKS u decembru

Beograd -- Prvi tender za privatizaciju Metanolsko-sirećetnog komplesa (MSK) iz Kikinde biće raspisan polovinom decembra, javio je RTS.

Kako navodi RTS osim za MSK rešenja u privatizaciji ili strateškom partnerstvu traže se i za Azotaru i Petrohemiju. Sve tri fabrike hemijskog kopleksa zapošljavaju skoro 3.000 radnika.

MSK je već angažovao privatizacionog savetnika jer su na prethodnom javnom pozivu o zaniteresovanosti za njegovu privatizaciju pristigla dva pisma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investitora.

U Ministarstvu privrede rekli su da su sa njima u stalnim razgovorima i spremaju tender za privatizaciju. Za "Azotaru" su stigla tri pisma zainteresovanosti, a "Srbijagas," kao većinski vlasnik, već je inicirao pokretanje njene privatizacije.

"Vladina Radna grupa za rešavanje statusa preduzeća iz hemijskog kompleksa, na nedeljnom nivou prati poslovanje Azotare i privatizacioni savetnik trenutno priprema analizu o načinu i mogućnostima nastavka poslovanja fabrike. Odluku o daljim aktivnostima oko Azotare Radna grupa doneće na osnovu rezultata te studije koju očekujemo uskoro", saopštilo je Ministarstvo privrede.

Predsavnik Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala u PKS Dragan Stevanović rekao je da je HIP Petrohemija ima pozitivno poslovanje, što se ne može reći za MSK i Azotaru.

"Osnovi razlog za to su cena gasa koja se koristi u ove dve fabrike, ne kao energent nego kao osnovna sirovina za proizvodnju", rekao je Stevanović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tender za privatizaciju Metanolsko-sirćetnog kompleksa

Izvor: Kamatica.com, 07.Nov.2017, 15:01

Prvi tender za privatizaciju Metanolsko-sirećetnog kompleksa (MSK) iz Kikinde biće raspisan polovinom decembra, javio je RTS. Kako navodi RTS, osim za MSK rešenja u privatizaciji ili strateškom partnerstvu traže se i za Azotaru i Petrohemiju..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.