Teme Upravnog odbora NIS

Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teme Upravnog odbora NIS

Upravni odbor Naftne industrije Srbije nije juče raspravljao o završnom računu za prošlu godinu. Finansijski izveštaj za 2008. godinu nije bio na dnevnom redu, ali jeste postavljanje Danice Drašković u UO i finansijska situacija u kojoj se nalazi NIS.

Srpska strana tako nije zvanično dobila objašnjenje kako je NIS umesto dobiti od 2,3 milijarde dinara, prema proračunu srpske strane ostvario manjak od 3,8 milijardi dinara prema ruskoj računici. Čast Srbije na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << UO branili su Dušan Petrović, Dušan Elezović i Nikola Martinović. Četvrti član UO Biserka Jevtimijević-Drinjaković nije prisustvovala sastanku jer je u zvaničnoj poseti Egiptu kao član delegacije predsednika Borisa Tadića.

Na sednici UO razmatrane su odluke o nabavci vredne opreme za Rafineriju nafte u Pančevu, uvozu sirove nafte od švajcarske kompanije „Vitol", potvrđivanju imenovanja Danice Drašković.

Inače, predstavnici NIS „Petrola" saopštili su juče da je prerada sirove nafte u rafinerijama NIS smanjena na minimum zbog pada prodaje naftnih derivata u prva tri meseca ove godine za 10 do 15 odsto.

Predstavnici NIS „Petrola" najavili su i da će NIS ove godine investirati 68 miliona evra u rafinerije i 50 miliona evra u projekte zaštite životne sredine.

Te investicije biće realizovane bez obzira na gubitke u prošlogodišnjem poslovanju. Ulaganje u izgradnju novih kapaciteta rafinerija biće završeno do 2012. godine i omogućiće proizvodnju goriva po standardu evro 5, rekli su u NIS-u.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.