Izvor: Politika, 14.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teletina dvostruko skuplja u Beogradu nego u Vranju

Građani Srbije različito plaćaju hranu, a cene pojedinih životnih namirnica se, od grada do grada, razlikuju i za više desetina dinara. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, od 15. do 21. oktobra, juneće meso bilo je najskuplje u Beogradu gde je kilogram koštao 379 dinara, a najjeftinije u Subotici gde je kilogram stajao 269 dinara. Svinjetina je bila najskuplja u Novom Pazaru – 380 dinara, a najjeftinija u Novom Sadu gde se kilogram prodavao po 293 dinara.

Teletinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su najskuplje plaćali žitelji Beograda, Pančeva i Sremske Mitrovice i to 690 dinara kilogram, a najjeftinije Vranjanci – 360 dinara po kilogramu. Piletina je bila najskuplja u Užicu i Novom Sadu gde je za kilogram trebalo izdvojiti 229 dinara, a najjeftinija u Kragujevcu i Valjevu gde je koštala 195 dinara.

Kilogram svežeg šarana je koštao od 220 dinara u Kraljevu i Zrenjaninu do 300 dinara u Negotinu, kokošja jaja od pet dinara u Kragujevcu do 11,60 u Pančevu, dok je kilogram domaćeg sira u Kraljevu mogao da se kupi za 100 dinara, a u Subotici za čak 526 dinara.

Kajmak je bio najjeftiniji u Kragujevcu i kilogram je koštao 300 dinara, a najskuplji u Zrenjaninu je 586 dinara, dok je mleko u tetrapaku u Šapcu bilo najjeftinije 63,73 dinara, a najskuplje u Novom Pazaru gde je koštalo 75 dinara.

Različite su bile i cene povrća pa je kilogram slatkog kupusa bio najjeftiniji u Sremskoj Mitrovici 18,90 dinara, a najskuplji u Beogradu gde su stanovnici pojedinih delova grada kilogram tog povrća plaćali i 50 dinara.

Krompir je bio najjeftiniji u Subotici i Kragujevcu gde je koštao 20 dinara, a najskuplji u Beogradu gde je cena tog povrća dostigla 50 dinara po kilogramu. Pasulj je bio najjeftiniji u Vranju i koštao je 80 dinara po kilogramu, a najskuplji u Beogradu i Novom Pazaru, 250 dinara.

Cena kilograma svežeg paradajza se kretala od 40 dinara u Kragujevcu do 100 dinara u Beogradu, šargarepe od 35 dinara u Kragujevcu do 70 dinara u Beogradu, Šapcu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici. Cena sveže paprike bila je od 30 dinara u Zaječaru do 80 dinara u Beogradu, Novom Pazaru, Šapcu i Pančevu, a karfiola od 30 dinara u Subotici do 80 dinara u Kraljevu i Novom Sadu.

Šarenolike su bile i cene voća pa je grožđe bilo najskuplje u Zaječaru i Novom Pazaru gde je kilogram tog voća koštao 100 dinara, a najjeftinije u Vranju, Leskovcu i Smederevu gde je koštalo do 60 dinara. Kruške su koštale od 50 dinara u Valjevu, Vranju, Kraljevu i Nišu, do 100 dinara u Beogradu, Zaječaru, Šapcu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Jabuke su bile najskuplje u Zaječaru gde je kilogram koštao 90 dinara, a najjeftinije u Zrenjaninu – 25 dinara.

Banane su bile najskuplje u Negotinu i Novom Sadu i koštale su 100 dinara, a najjeftinije u Sremskoj Mitrovici gde je kilogram koštao 50 dinara, dok je limun najjeftiniji bio u Smederevu – 61 dinar, a najskuplji u Užicu gde je kilogram koštao 106,30 dinara.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.