Telekom Slovenije i Iskratel najavljuju suradnju na području 5G tehnologije

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Feb.2020, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom Slovenije i Iskratel najavljuju suradnju na području 5G tehnologije

LJUBLJANA - Telekom Slovenije i Iskratel zajedno će raditi na razvoju mrežnih rješenja koja se temelje na 5G mobilnoj tehnologiji pete generacije.

Cilj je uspostavljanje i upravljanje hibridnim javno-privatnim mrežama 4G / 5G i cjelovita rješenja pametne industrije, koja se nazivaju i industrija 4.0, rekli su partneri.

"5G je evolucija 4G mreže, koja donosi nove razvojne mogućnosti i presudna je za digitalizaciju ekonomske vertikale u ovom desetljeću", komentirao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je član uprave Telekoma Slovenije Matjaž Beričič.

Dodao je da će 5G pružiti znatno brži, pouzdaniji i stabilniji mobilni prijenos podataka, dok će značajno veće brzine doprinijeti smanjenju kašnjenja. kašnjenje, što će biti vrlo važno osobito za digitalizaciju cjelokupnog gospodarstva, za zdravstvo, industriju itd. 5G donosi nove mogućnosti za razvoj inovativnih IKT rješenja visokih vrijednosti, omogućit će napredne multimedijske usluge, siguran razvoj usluge Internet of Things i još mnogo toga.

U Telekomu Slovenije pametna 5G infrastruktura planirana je tako da će moći pružati (povrh komunikacijskih usluga) brojne virtualne namjenske mreže za pojedine poslovne vertikale. Jedan takav projekt je zajednički razvoj s Iskratelom, napisao je Beričič u priopćenju za javnost.

Izvršni direktor Iskratela Robert Kuzmič uvjeren je da najbolja 5G rješenja za pametnu industriju zahtijevaju aktivnu suradnju telekom operatera, dobavljača, partnera i klijenata.

"Svaka strana dodaje svoje iskustvo i snagu", rekao je.

"Pametne tvornice postale su ključni primjeri upotrebe 5G", naglasio je glavni direktor prodaje Iskratela Kristijan Melinc.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.