Tarket dao ponudu za preostale akcije Sintelona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tarket dao ponudu za preostale akcije Sintelona

BAČKA PALANKA - Kompanija Tarket iz Bačke Palanke objavila je danas da ponudu za preuzimanje preostalih 35,7 odsto akcija bačkopalanačke fabrike podnih obloga Sintelon za ukupno 11,3 milijarde dinara.

Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu Politika, ponuda preuzimanje 520.860 akcija Sintelona od malih akcionara po ceni od 230 evra za akciju, odnosno 21.782 dinara biće otvorena do 2. jula.

Tarket iz Bačke Palanke, prema podacima Centralnog registra za hartije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od vrednosti, trenutno ne poseduje akcije Sintelona, dok suvlasnik te kompanije, francuski Tarket, poseduje 938.744 akcije, odnosno 64,3 odsto akcijskog kapitala Sintelona.

Suvlasnici Tarketa iz Bačke Palanke, sa po 50 odsto akcija, jesu Sintelon i Tarket Frans.

Prema podacima Beogradske berze, cena akcija Sintelona u trgovanju 19. maja dostigla je 21.000 dinara, što je istorijski najviša cena te akcije.

Dan pre objavljivanja namere o preuzimanju, 8. maja, cena akcija Sintelona bila je 14.000 dinara po komadu, što je za 1.000 dinara niže od najviše ovogodišnje i istorijski najviše cene akcija.

Sintelon je u prošloj godini, prema podacima iz berzanskog prospekta, imao profit od 1,07 milijardi dinara, što je skoro dvostruko više nego u 2007.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.