Tanasković: Vlada Srbije danas usvaja Uredbu o subvenciji po hektaru (VIDEO)

Izvor: Beta, 06.Apr.2023, 14:54

Tanasković: Vlada Srbije danas usvaja Uredbu o subvenciji po hektaru (VIDEO)

Ministarka poljoprivrede Srbije Jelena Tanasković izjavila je da će Vlada Srbije danas usvojiti Uredbu o raspodeli subvencije po hektaru u iznosu od 9.000 dinara, u šta je uračunato i 3.000 dinara regresa za gorivo."Poljoprivrednici će već od sutra moći da se jave na javni poziv koji će biti raspisan za te subvencije", kazala je Tanasković novinarima uoči debate o poljoprivredi "Grow up – snaga zemlje" u Privrednoj komori Srbije.Kako je precizirala, poziv će biti otvoren do 31. maja, kako bi svi poljoprivrednici, bez žurbe zbog promene načina prijavljivanja i uvođenja sistema eAgrar, imali dovoljno vremena da se prijave za taj podsticaj."Svi oni koji se prijave već od sutra i koji imaju urednu dokumentaciju, isplate će im ići odmah. Neće se čekati da se za ovu meru zatvori javni poziv, jer je sezona setve ispred nas", rekla je ministarka.Dodala je da će danas Vlada Srbije usvojiti i Uredbu o otkupu ukupno 50.000 tona pšenice od malih poljoprivrednika.Objasnila je da će Republičke robne rezerve od Vlade Srbije dobiti saglasnost da malih gazdinstava otkupe do 100 tona pšenice.Tanasković je navela da se na taj način pomaže poljoprivrednicima koji su se žalili da imaju puno stare pšenice na zalihama.Ona je istakla i da ne ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tanasković: Od danas ratari mogu da se prijave za subvencije po hektaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2023, 08:35

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je da će od danas ratari moći da se prijavljuju za davanja po hektaru, koja iznose 9.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.