Takovo: U fabriku investirano 100 miliona evra

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2011, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takovo: U fabriku investirano 100 miliona evra

Kompanija Svislajon Takovo saopštila je u subotu da je u fabriku Takovo iz Gornjeg Milanovca od privatizacije uložila oko 100 miliona evra, iako je je ugovorom bila obavezna da investira 30 miliona evra.

"Samo u fabriku sladoleda i fabriku gotovih jela uloženo je 40 miliona evra", navedeno je u saopštenju Svislajon Takova povodom pisanja medija da vlasnik Takova nije ispunio ugovorene obaveze.

U Takovu je, kako tvrdi ta kompanija, sva procesna oprema, koja je nasleđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << privatizacijom, otišla u staro gvžđe, a kupljena je najsavremenija robotizovana procesna oprema sa najsavremenijom tehnologijom u prehrambenoj industriji.

Vlasnik Takova Rodoljub Drašković je Komercijalnoj banci predložio dve mogućnosti kako bi se rešio spor - da banka odobri Takovu konverziju duga u kredit dok se ne okonča revizije sudskog postupka pred Kasacionim sudom ili otkupi deo duga od 2,2 miliona evra. Drašković je 2003. godine kupio Takovo za tri miliona evra.

"Rekonstruisani su pogoni, poslovni centri, trgovački centri, nabavljena su najsavremenija transportna sredstva - šleperi, kamioni, hladnjače i druga dostavna vozila", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je pre privatizacije u Takovu bilo zaposleno 3.160 radnika, a da ih je sada 1.200. Od preuzetih radnika 1.000 njih, kako je navedno, praktično nije ni radilo u fabrici, a 500 je bilo pred penzijom ili su bili invalidi i oni su zbirnuti socijalnim programom.

Takovu je Komercijalna banka prošle nedelje blokirala račun nalogom za prinudnu naplatu duga od oko 10 milioan evra, od čega Takovo priznaje samo deo duga od 2,2 miliona evra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.