Tabaković: Pad kamatnih stopa na dinarske kredite

Izvor: RTS, 17.Maj.2018, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Pad kamatnih stopa na dinarske kredite

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković saopštila je da je učešće problematičnih kredita u ukupnim plasmanima banaka značajno smanjeno i da je na kraju marta ove godine ono iznosilo 9,2 odsto, što je ispod nivoa iz pretkriznog perioda.
Od početka primene Strategije za rešavanje problematičnih kredita, njihovo učešće u ukupnim kreditima je smanjeno za 13,2 procenta, rekla je Tabakovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na konferenciji za novinare u NBS.

Guverner je takođe navela da su ublažavanje monetarne politike NBS, odnosno smanjenje referentne kamatne stope za po 0,25 procentnih poena u martu i aprilu, kao i rast ekonomske aktivnosti i oporavak tržišta rada, uticali na pad kamatnih stopa na dinarske kredite i doprineli rastu kreditne aktivnosti na 7,5 odsto međugodišnje u martu.
Prema njenim rečima, kreditiranje privrede je od početka godine poraslo za 5,1 odsto međugodišnje, dok je rast kredita stanovništva blago usporio na 10,9 procenata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tabaković: Visok priliv stranih direktnih investicija

Izvor: Blic, 17.Maj.2018

Od početka godine Srbija ima visok neto priliv stranih direktnih investicija, pa će njihov nivo do kraja godine biti oko 2,6 milijardi evra, rekla je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.