Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV Vrnjačka Banja prodata za 400 puta veću cenu

Televizija Vrnjačka Banja prodata je danas na aukciji za 191 milion dinara, što je 400 puta više od početne cene od 466.000 dinara.

Kupac je Ostoja Tegeltija, vlasnik firme za prevoz putnika "Morava", a zastupao ga je Branko Smiljanić. On je novinarima rekao da je po svaku cenu želeo da kupi tu lokalnu televiziju, koja zapošljava 57 radnika, zbog njene gledanosti.

Na današnjoj aukciji prodato je još pet lokalnih medijskih kuća, uglavnom lokalnim preduzetnicima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok je prodaja "Ibarskih novosti" iz Kraljeva odložena, a za kupovinu Radio-televizije Ćuprija nije bilo zainteresovanih kupaca.

Radio Leskovac, čija je početna cena bila 152.000 dinara, prodat je za 20,1 milion dinara. Kupac je Srđan Jovanović, radnik obezbeđenja, koji je zastupao konzorcijum u kojem je 10 od 15 zaposlenih u tom radiju.

Televiziju Leskovac kupio je Vladica Jovanović za 22 miliona, a početna cena je bila 3,2 miliona dinara. Jovanović je vlasnik firme "Produkt Pečenjevce" koja se bavi preradom drveta.

Vlasnik građevinskog preduzeća "Jupiter" Milorad Pejić kupio je Televiziju Pirot, čija je početna cena bila 1,9 miliona, za 4,1 milion dinara.

Televiziju Jasenica iz Smederevske Palanke kupio je za 4,7 miliona dinara Radojica Stevanović, mašinski inženjer iz Beograda, a početna cena je bila 839.000 dinara.

Pribojski "Informativni centar" prodat je po početnoj ceni od 409.000 dinara Kosti Ranitoviću koji se bavi trgovinom.

Po pocetnim cenama prodata su i preduzeće "Proleterski put" iz Požege (9,5 miliona), "Metalotehna" iz Beograda (9,9 miliona), "Kosovoprojekt -Geobiro" iz Beograda (663.000) i "Tehnika-bitotehnika" iz Šapca (110.000).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.