TUŽIO HOTEL ZBOG KREVETA, ODMAH SU MU VRATILI 700 EVRA: Kada je sa surugom i prijateljima ušao u sobu nije mogao da veruje šta vidi

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 08:09

TUŽIO HOTEL ZBOG KREVETA, ODMAH SU MU VRATILI 700 EVRA: Kada je sa surugom i prijateljima ušao u sobu nije mogao da veruje šta vidi

Smetao mu je mali krevet.

Muškarac iz Hama u Severnoj Rajni-Vestfaliji tužio je hotel na Mauricijusu jer u krevetu nije bilo dovoljno mesta i pobedio na sudu.

Nemac je rezervisao godišnji odmor za sebe, suprugu i još troje prijatelja. Dok su on i njegova supruga bili zadovoljni sobom, troje prijatelja se šokiralo kad su videli svoj smeštaj, piše Feniks magazin.

Umesto tri rezervisana kreveta, dobili su samo dva. Šokirali su se i veličinom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kreveta koji je bio širok samo 1,40 m. Muškarac je pomislio kako je krevet premali za dvoje ljudi, a to je mislio i Okružni sud u Hanoveru.

Naime, sud je odlučio da putnici mogu očekivati krevet koji je širok ​​više od 70 centimetara po osobi. Presudom hotel čoveku iz Hama mora da vrati više od 700 evra.

- Ovde smo izričito govorili o posebno visokokvalitetnom hotelu s udobnim sadržajima. U luksuznom hotelu možete s pravom očekivati ​​nešto drugačije nego u hostelu za mlade - rekao je njihov advokat.

Vrlo malo hotela daje tačne podatke o veličini kreveta. Očekivanja su naravno veća u luksuznom hotelu nego u smeštaju s jednom zvezdicom.

- Takođe se morate žaliti na licu mesta i tražiti obeštećenje. Tada su veće šanse za povrat novca - rekao je advokat.

Ne postoji zakonska minimalna veličina hotelskih kreveta. Kao što je često slučaj, možete li tužiti svoj hotel zbog neadekvatnog kreveta odlučuje se od slučaja do slučaja.

Presuda Okružnog suda u Hanoveru još nije pravosnažna i moguća je žalba.

Izvor: Srbija Danas/Feniks magazin/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.