TRAMP PONOVO OBARA CENU NAFTE: Uvodi vrlo značajne takse

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 08:02

TRAMP PONOVO OBARA CENU NAFTE: Uvodi "vrlo značajne" takse

On je izjavio da SAD "ne žele da kupuju stranu naftu".

Nova radna nedelja na berzama počela je korekcijom cena "crnog zlata" i to u negativnom smeru. Tome je doprinela izjava američkog predsednika Donalda Trampa da će uvesti značajne takse na uvoz nafte, ako se Saudijska Arabija i Rusija ne dogovore oko smanjenja proizvodnje "crnog zlata".

Američki lider je obećao da će uvesti "vrlo značajne" takse na naftu, ako cene ostanu na sadašnjem nivou.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ako se oni (Rusija i Saudijska Arabija) ne dogovore, uvešću vrlo značajne takse. Jer, mi smo sada nezavisni i imamo svoju naftu - rekao je šef Bele kuće novinarima.

Ova izjava je odmah uticala na trgovinu „crnim zlatom“ na berzama i oborila njegove cene. Marka "Brent" se spustila za 1,5 procenat, i iznosi 33,6 dolara za barel, dok je "VTI" pojeftinila za 3 odsto i kupuje se za 27,5 dolara za barel.

Rukovodilac Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev je rekao u intervjuu Si-En-Bi-Siju da je novi sporazum OPEK+ mnogo bliži, nego što mnogi misle.

- Rusija želi dogovor. Mi smo prošli dug put sa Saudijskom Arabijom. Prevazišli smo mnoge poteškoće. Mnogi su sumnjali i prvi put da li će sporazum biti postignut, ali smo uspeli - podsetio je on.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.