TRAMP I SI ĐINPING POSTIGLI ISTORIJSKI DOGOVOR, a tiče se trgovinskog rata SAD i Kine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2019, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP I SI ĐINPING POSTIGLI ISTORIJSKI DOGOVOR, a tiče se trgovinskog rata SAD i Kine!

SAD i Kina postigle su delimičan sporazum koji će omogućiti da se dođe do primirja u trgovinskom ratu, javlja "Blumberg".

Taj dokument će biti osnov za širi dogovor dva predsednika, Donalda Trampa i Si Đinpinga, koji bi mogli da potpišu kasnije ove godine, rečeno je iz relevantnih izvora.

Kao deo sporazuma Peking bi pristao na određene povlastice u oblasti poljoprivrede, a Vašington bi zauzvrat snizio neke takse na kinesku robu.

Donald Tramp sastaće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se i u Vašingtonu kasnije danas sa kineskim vicepremijerom Lju Heom.

BREAKING: The U.S. and China reached a partial agreement that would broker a truce in the trade war, laying the groundwork for a broader deal https://t.co/fdcD4bJ8ll pic.twitter.com/HFzJOjCn9a

— Bloomberg (@business) October 11, 2019

Trgovinskog rat Kine i SAD već mesecima ozbiljno opterećuje odnose dve zemlje, sa jednako negativnim uticajem na globalnu ekonomiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.