TRAMP - EKONOMSKI MAG: Solidan privredni rast SAD u prvoj polovini godine (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP - EKONOMSKI MAG: Solidan privredni rast SAD u prvoj polovini godine (VIDEO)

Polugodišnji izveštaj američke centralne banke Kongresu

Privredni rast SAD-a je bio solidan tokom prve polovine godine, a Federalne rezerve i dalje predviđaju postepeno povećanje kamatnih stopa, navela je američka centralna banka u optimističnom polugodišnjem izveštaju dostavljenom danas Kongresu.

Pročitajte i:

Ovo je drugo podnošenje izveštaja FED-a kongresmenima od kada je početkom februara ove godine na čelo centralne banke došao Džerom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pauel, koji je na tom mestu nasledio Dženet Jelen.

Pauel će odgovarati na pitanja poslanika u utorak i sredu.

U izveštaju na 63 strane, FED je ponovio stavove koji su podrobno obrazlagani u zapisnicima sa sednica o monetalnoj politici, a to je da jak privredni rast i niska nezaposlenost iziskuju povećanje kamate, ali da izostanak ozbiljnih inflacionih pritisaka znači da ta povećanja treba da budu postepena.

- U prvoj polovini ove godine, ukupna privredna aktivnost je očigledno rasla solidnim tempom - piše u izveštaju FED-a, i dodaje se da ekonomiju i dalje podržava povoljan potrošački i poslovni sentiment, prethodna povećanja prihoda domaćinstava, solidan ekonomski rast u inostranstvu i prilagodljivi domaći finansijski uslovi.

Prema oceni FED-a, paket poreskih rezova Tarmpove administracije je doprineo ponovnom rastu potrošnje stanovništva koji je bio usporen početkom godine i verovatno će pružiti umerenu podršku ovogodišnjem ekonomskom rastu.

Centralna banka je još jednom istakla da je rast plata slabiji nego što je ona očekivala, s obzirom na trenutnu stopu nezaposlenosti od 4,0 procenta, dodajući da je to verovatno zbog slabe produktivnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.