TO JE ROBIJA! OTIŠLA SI U LOGOR! Iva iz Srbije otkrila koliko zarađuje na Aljasci i zapalila internet (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2023, 14:57

"TO JE ROBIJA! OTIŠLA SI U LOGOR!" Iva iz Srbije otkrila koliko zarađuje na Aljasci i zapalila internet (VIDEO)

Čestitaju joj na hrabrosti.

Nema snimka Ive sa Aljaske, sezonske radnice iz Srbije, koji ne izazove pregršt komentara a neretko i polemiku na društvenoj mreži Tik Tok jer je bespuće te hladne, slabo naseljene i udaljene savezne države SAD za sve nas ovde velika nepoznanica.

Mnogi gastarbajteri su razmišljali o njoj kao o destinaciji dobre sezonske zarade, ali malo ko se usudio da tamo stvarno i ode.

Jedna od njih je Iva, koja redovno deli svoje utiske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i iskustva sa rada na Aljasci, posebno kad je reč o najvažnijim informacijama – koliko se zaradi, a koliko dugo radi, kako se hrane, provode vreme…

Ovog puta neko od njenih pratilaca postavio joj je pitanje kolliko joj plaćaju satnicu, na šta je ona odgovorila 18 dolara za regularan i 27 dolara za sat prekovremenog rada, a njena pratiteljka rekla da je to malo i da za te pare u SAD možeš da radiš kudikamo lakši posao, u toplom, poput preređivanja, izlaganja i ređanja robe u jednom od najpopularnijih lanaca supermarketa u Americi – Volmartu.

A evo šta je Iva rekla dodavši da postoje neke najave da bi dogodine regularan sat mogao da skoči na 20, a sat prekovremenog na 30 dolara. Ona je pojasnila i zašto je to drugačije nego u Volmartu…

Ona je kazala da ko radi u Volmartu ili slično, može da radi maks 40 sati nedeljno, a na Aljasci je moguće raditi ukupno 72 sata nedeljno, što znači 40 regularno i još 32 prekovremeno.

Što će vašu mesečnu zaradu popeti puta dva nego da radite u Volmartu – objašnjava Iva i kao drugu pogodnost navodi što će radnik u Volmartu ili slično utrošiti minimum po sat tamo-vamo do posla, dok je ona smeštena tu gde i radi i nema nikakve troškove prevoza, ni trošak registracije kola.

Kao treću prednost navodi to što nema troška za hranu, spremanja, kuvanja jer ima četiri obroka u danu, mada ona taj četvrti prespava…

Ne plaćamo ni struju, ni grejanje, ništa, nijedan račun, čak nam se i veš pere besplatno – dodaje Iva.

Ona savetuje i da može dosta da se uštedi ako se stvari za ličnu higijenu ponesu od kuće, iz Srbije, kao i cigarete, koje su tamo jako skupe – 13 dolara paklica, te dodaje da po čoveku može da se unesu maksimalno dva boksa.

Jedini stvarni trošak jeste 65 dolara mesečno za internet.

Kao i uvek, mi ne bismo bili mi, kad ne bismo imali komentar, a ovde ih nije falilo…

To je malo para, Ti si otišla u logor, Svaka čast na hrabrosti ženi, znala je šta je čeka kada ode tamo, Sve je to lepo, zaradiš dobre pare, ali je robija – samo su neki od komentara ispod Ivine objave.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.