TENT proizveo 490 mlrd. kWh struje

Izvor: B92, 08.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENT proizveo 490 mlrd. kWh struje

Beograd -- Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) proizvela je za 38 godina rada ukupno 490,3 milijarde kilovat sati električne energije.

TENT godišnje isporuči više od 18,6 milijardi kilovat sati električne energije

Direktor TENT-a Dragan Popović je povodom obeležavanja 38. godišnjice rada TENT-a kazao da je ukupna vrednost proizvodnje u tom periodu iznosila oko 25 milijardi evra. Prema njegovim rečima, za to je bilo potrebno iskopati i prevesti više od 738 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona tona uglja.

Srbiji su potrebni novi kapaciteti i novi blokovi, u TENT-u je ta nova gradnja veoma poželjna, rekao je on i dodao da "za sada gradnja Kolubare B i TENT-a B3 čeka saglasnost Vlade Srbije i nadamo se da će odluka uskoro biti doneta".

U sastavu TENT-a radi 14 termoblokova, a osim obrenovačikih tu su i blokovi TE Kolubara i TE Morava. TENT godišnje elektroeneregtskom sektoru Srbije isporuči više od 18,6 milijardi kilovat sati električne energije i za to potroši 24 miliona tona uglja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.