TENT investira milijardu evra u modernizaciju

Izvor: NaDlanu.com, 10.Okt.2012, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENT investira milijardu evra u modernizaciju

BEOGRAD, 10. oktobra 2012. (Beta) - Termoelektrana Nikola Tesla (TENT) planira da u narednih pet godina investira 1,1 milijardu evra u modernizaciju postrojenja i zaštitu životne sredine, izjavio je u sredu direktor tog privrednog društva Petar Knežević.

BEOGRAD, 10. oktobra 2012. (Beta) - Termoelektrana Nikola Tesla (TENT) planira da u narednih pet godina investira 1,1 milijardu evra u modernizaciju postrojenja i zaštitu životne sredine, izjavio je u sredu direktor tog privrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << društva Petar Knežević.On je na Sajmu energetike kazao da će od tog iznosa 500 miliona evra biti uloženo u revitalizaciju termo blokova, a 600 miliona u ekološke projekte."Nakon tog investicionog ciklusa, proizvodnja struje u TENT-u biće povećana sa 3,5 milijardi kilovat sati struje, a potrošnja uglja smanjena za 500.000 tona godišnje", kazao je Knežević.Prema njegovim rečima, ti efekti su jednaki izgradnji novog bloka snage 400 megavata.TENT i Fondacija Ana i Vlade Divac potpisali su u sredu Ugovor o donaciji kojim se TENT uključuje u akciju izgradnje objekata za trajno zbrinjavanje raseljenih i izbeglica.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

TENT će investirati 1,1 milijardu evra u modernizaciju

Izvor: YU-Build.rs, 11.Okt.2012, 12:29

Termoelektrana Nikola Tesla (TENT) planira da u narednih pet godina investira 1,1 milijardu evra u modernizaciju postrojenja i zaštitu životne sredine, izjavio je danas direktor tog privrednog društva Petar Knežević. On je na Sajmu energetike kazao da će od tog iznosa 500 miliona evra biti uloženo...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.