Izvor: B92, 24.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanović o saradnji SCG sa Indonezijom

Džakarta -- Ministar spoljnih poslova SCG Goran Svilanović izjavio je u petak u Džakarti da je tokom njegove posete Indoneziji potpisan sporazum o saradnji privrednih komora dve zemlje. Svilanović je u izjavi agenciji Beta rekao da se tokom posete Indoneziji sastao sa šefom diplomatije te zemlje, ministrom odbrane i ministrom turizma. On je kazao da je sa indonežanskim kolegom potpisao sporazum o saradnji diplomatskih akademija dve zemlje i bilateralni sporazum o ukidanju viza na diplomatske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i službene pasoše. "Posle dugo godina blokade u kojoj smo bili, vraćamo se jednom ogromnom tržištu i mnogoljudnoj državi, sa kojom smo uvek imali dobru saradnju", kazao je Goran Svilanović.

Šef diplomatije SCG je rekao da je sa indonežanskim zvaničnicima razgovarao i o bilateralnoj saradnji, kao i o sporazumima o saradnji u oblasti pomorstva i turizma, koji će "našim privrednicima omogućiti da odlučnije nastupaju na indonežanskom tržištu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.