Svi traže smenu Bojana Krišta!

Izvor: Glas javnosti, 26.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi traže smenu Bojana Krišta!

BEOGRAD - Poslanici opozicionih stranaka pridružili su se zahtevima radikala za smenu direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Bojana Krišta i utvrđivanje odgovornosti povodom finansijskih malverzacija u tom preduzeću.

Podršku za ispitivanje eventualnih zloupotreba pružila je i šefica poslaničkog kluba „Za evropsku Srbiju“ Nada Kolundžija.

„Podržavamo svaku inicijativu za ispitivanje budžetske potrošnje i eventualnih zloupotreba, kao i da sve nadležne institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << utvrde činjenice i preduzmu sve neophodne korake u skladu sa zakonom“, rekla je Kolundžija.

Ona je dodala da vladajuća većina pruža podršku da se sve zloupotrebe u potrošnji državnih sredstava ispitaju do kraja, kao i za hitno sazivanje sednice nadležnog skupštinskog odbora.

U borbu zajedno

Poslanička grupa „Za evropsku Srbiju“ smatra da su pokretanje ovih pitanja i kontrolna uloga parlamenta važni, posebno kada se parlament postavi kao institucija koja treba da kontroliše budžetsku potrošnju, rekla je Kolundžija na sednici Skupštine.

- Mi nismo za medijske akcije, već da se korupcija iskoreni u društvu - rekla je Kolundžija i apelovala da se nastavi sa radom po zakonima, jer je to način da se uredi pravosuđe, koje će se boriti protiv ovih problema.

Šef poslaničke grupe SRS-a Dragan Todorović predložio je da vlada, u pauzi sednice Skupštine, održi telefonsku sednicu sa jednom tačkom, a to su zahtevi poslanika koje su podržale sve poslaničke grupe i da kaže šta je odlučila, posle čega parlament može nastaviti rad.

- Mi ne možemo da se zaustavimo i nećemo da stanemo dok se ovaj slučaj ne reši - poručio je Todorović, koji je pokrenuo pitanje smene Krišta i najavio da radikali neće omogućiti rad po dnevnom redu dok se ne reši pitanje malverzacija na beogradskom aerodromu.

Todorović je pozvao radnike i u drugim javnim preduzećima da dostave podatke, najavljujući da će radikali blokirati Skupštinu „dok se stvari ne isteraju na čistinu“.

Pored zloupotreba na Aerodromu, Todorović je naveo da je Krišto za direktora „Lutrije Srbije“ došao bez dana radnog iskustva, a istovremeno bio savetnik u „Dunav osiguranju“, gde ga je zaposlila Olivera Labus.

On je izneo tvrdnju i da je Krišto u Upravnom odboru „Galenike“ dolazak naplaćivao 100.000 dinara, a telefonski račun pola miliona dinara, kao i da je prisvojio laptop.

Sumnjiv i u Lutriji

Šef poslaničke grupe NS Velimir Ilić izrazio je očekivanje da će posle svega što je izneto u parlamentu nadležni organi preduzeti mere.

On je zatražio da se raščisti ova situacija i utvrdi odgovornost svih direktora javnih preduzeća, kao i predsednika i članova upravnih odbora.

Ilić je, takođe, naveo da se zloupotrebe vezuju i za malverzacije u „Lutriji Srbije“, gde je Krišto bio direktor.

Tražimo da se oglasi (Lider G17 plus Mlađan) Dinkić i preuzme deo odgovornosti, jer je ovo njegov kadar - rekao je Ilić, pominjući takođe i direktora „Skijališta Srbije“, tvrdeći da je tamo još gora situacija.

Podržavajući zahteve radikala, Slobodan Maraš (LDP) zatražio je, takođe, da vlada reaguje povodom malverzacija u javnim preduzećima, kao i da ona dostave izveštaje o završnim računima, jer je to ključ za utvrđivanje korupcije.

I tako u krug ,a posto se ovde krug nikada nezatvara.Planeto Srbijo neka nam je Bog u pomoci.Kada moc ljubavi nadvlada ljubav za mocu, svet ce spoznati mir.

Ово је само врх леденог бријега. Шта ови све раде то се може једино тумачити као легални криминал. Кад му ја или неки други грађанин каже да је ово друштвено неприхватљиво и да се у свакој нормалној држави за овакве работе, не само подноси оставка, већ пада влада и иде у затвор, одмах ће ми ``демократе`` заљепити етикету ``антидржавни елемент``. Но, ја заиста јесам против оваквог понашања и такве државе. Ја се потписујем именом и презименом ( велики и бесмртни Тесла је давно рекао: ``Моје име није написано на води`` и ``Иза мене стоји само моја сјенка`` ) па нека ме ухапсе због мишљења и става. Поред ових ``часних`` примјера никад, ама баш никад нећемо на зелену грану. Чини се да се у лијепој Србији криминал и корупција не може смањити а поготово искорјенити без шире друштвене акције. Но, ко ће то урадити, Боже мој ! ?

nije vrh "ledenog brijega" nego ledenog brega

A smeta ti "ledeni brijeg"? Pa nije ni cudo sto nas je sve manje u Srbiji. Ako nemas nista pametnije da kazes bolje se uzdrzi od komentara.

Анонимни, да ли заслужујеш да ти одговорим ? Очито ниси вриједан пажње. Но, ради поштених људи узео сам себи за право да ти одговорим. Наиме, ти се анонимни и без имена залутао на овај сајт и не видиш шуму од грана. Сваки нормалан човјек има име и презиме, а ти ? Да ли знаш каква је разлика између ијекавице и екавице и шта је значајније и боље ? Ти анонимни не знаш и неђеш никад то знати. С тобом анонимац можемо у Тунгузију а никако у развијени свијет. Анонимац, не желим више да трошим своје вријеме на такве као што си ти. Поштовани читаоци Гласа јавности опростите на оваквим ријечима. Милорад С. Кураица

Nije "vrijedan paznje" nego vredan paznje.

A inace citaoci Glas-a i ne zasluzuju tvoje postovanje.

Primetio si ijekavicu, ali ne primeti da je Bojan Kristo cisto hrvatsko ime... To je stvarno za analizu...

Prije samoi 15 dana taj isti Kristo je bio najveci patriota kada je povecavao cijene Crnogorcima

a kad su ti isti Crnogorci upozoravali da tu nesto ne valja bili su nasi naprijatelji.Samo to pokazuje

sto nas niko u okruzenju i sire ne shvata ozbiljno jer mi sami neznamo sta nam se desava u vlastitoj drzavi vec nam to moraju govorit drugi.

Sve lopov do lopova iz G17, dokle ce to tako.

Dali neko u Srbiji razmislja o ponovnom uvodjenju SMRTNE KAZNE. Mislim da ovaj naslov ne ide treba da stoji S T R E LJ A T I BOJANA KRISTA jer pojedini u Srbiji nemaju hleba da jedu. Govedo samo da se napljacka cime je zaduzio ovu drzavu da bi uzimao toliku platu.

A da li se iko zapitao da li je Bojan Kristo Srbin...

I ja se zalazem za vracanje smrtne kazne.Pa vidite da ima sve vise manijaka ubica i ovih lopova.Treba videti sa kinezima kako su oni to regulisali jer jednom mesecno izgleda ubijaju direktore i korumpirane politicare.

Vi ste bre svi idioti.Kakve samo komentare ostavljate. Ja ocekivao nesto pametno da napisete, kad ono.....Jos mi sad oduzimate vreme pa moram i ja da ostavljam glupi komentar. Ali bolje komentarisati nego raditi, zar ne?

Ma kakav bre Srbin? Gde bi Srbin krao?

Dripac ima pravo da obuče Armanijevo odelo i da zamišlja da je gospodin. Dripac ima pravo da se našmrče kokaina i da se divi samome sebi tako našmrkan, kako su mu misli brze i jasne, da misli da je pametan. Ali niko nema pravo da dripcu prebaci novac iz nacionalnog investicionog plana, pa da posle dripac priča kako je sposoban jer je učetverostručoio prihode, a taj što mu je prebacio pare iz NIP-a da ćuti i glumi da nije odavde. Pitanje "gde nađoše Krišta" jest interesanntno, ali ko ga je našao i zašto baš njega je vaznije.

Slobo je za ove zute bio Robin Hod!

Bogomi, ovi zuticari-pedofilno-pederski na celo s Tadicem-Franceticem su stvarno rijesili da se obracunaju sa Srbijom! Jedna od (izmedju ostalog)obracuna njihovih protiv Srbije je ;

Uzmi, unisti, prodaj i bjezi preko grane!

A Srbi ko ovce bleje i samo bleje dok ih kama ne zakolje.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukoliko su navodi tačni, Krišto treba da bude smenjen

Izvor: Kurir, 25.Nov.2008, 18:37

BEOGRAD, 25. novembra (Tanjug) - Šefica poslančkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je danas da Bojan Krišto, ukoliko se ispostavi da su navodi radikala tačni, treba da bude smenjen sa mesta direktor Aerodroma "Nikola Tesla" i da je to najmanja odgovornost koju bi trebalo da podnese....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.