Svetska banka podržava Beograd

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka podržava Beograd

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je u utorak sa delegacijom Svetske banke, čiji su predstavnici zainteresovani za projekte Grada Beograda i spremni da se u njih uključe pružanjem savetodavnih usluga ili finansiranjem.

Kako je saopštila Gradska uprava, Mali se sastao sa izvršnim direktorom Svetske banke i predstavnikom Srbije u Bordu direktora banke Jorgom Fridenom, a na sastanku je bilo reči o merama koje Beograd preduzima u oblasti privatizacija, grinfild investicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i projekata javno-privatnog partnerstva.

Bilo je reči i o saradnji Beograda sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), koja je članica Grupe Svetske banke, na projektu javno-privatnog partnerstva za pružanje usluga tretmana i odlaganja otpada na deponiji Vinča, kao i mogućnosti za dalju saradnju na drugim projektima javno-privatnog partnerstva po istom modelu.

Prema rečima gradonačelnika, na sastanku je ocenjeno da je Beograd lider u Srbiji i regionu u projektima javno-privatnog partnerstva i da takva pozicija u budućnosti može samo da se učvrsti.

- U tom smislu, imamo punu podršku Svetske banke - podvukao je Mali koji je delegaciju Svetske banke pozvao na "Belgrade Investment Days", zakazane od 21. do 23. septembra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.