Izvor: B92, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka i program za Srbiju

Beograd -- Svetska banka započinje konsultacije o narednom četvorogodišnjem programu Svetske banke u Srbiji.

Svetska banka je saopštila da je u dvodnevnu posetu Srbiji doputovala regionalna direktorka te međunarodne finansijske institucije Orsalija Kalancopulos. Tom posetom, kako se navodi, program je poznat pod nazivom Strategija podrške zemlji i Svetska banka ga priprema svake četiri godine u zemlji u kojoj je aktivno angažovana na razvoju.

Sadašnji Program >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podrške Srbiji završava se krajem juna naredne godine.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica je u razgovoru sa Kalancopulosovom rekao da se reforme u Srbiji uspešno sprovode, saopšteno je iz Koštuničinog kabineta. Ona je rekla da je Srbija zabeležila veliki napredak u oblasti privrednog poslovanja, finansijskoj i fiskalnoj politici i u privatizaciji.

I predstavnici stranke G17 plus razgovarali su sa predstavnicima Svetske banke, koji su spremni da finansijski podrže projekte koji bi omogućili da se poveća zaposlenost i smanji siromaštvo u Srbiji.

Orsalija Kalancopulos će se sastati i sa predstavnicima raznih političkih partija, kako bi čula njihovo viđenje budućeg angažovanja Svetske banke u Srbiji.

Ona će posetiti i porodicu Đurić, koja u Belanovcima sprovodi projekat izgradnje mikro-sirarnice, za koji je dobila donaciju od 35.000 evra, navodi se u saopštenju Svetske banke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.