Izvor: S media, 02.Apr.2011, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka: Srbija nema vremena za gubljenje

Direktor kancelarije Svetske banke u Beogradu Lup Brefort ocenio je da postoji potreba za zaokretom u poslovnom pravcu u Srbiji i dodao da Srbije nema vremena za gubljenje.

Brefort je na forumu na Mokroj Gori rekao da postoji potreba za menjanjem poslovnog pravca ka povećanju izvoza investicija i da Svetska banka podrzava taj pravac.

"Model koji je postojao pre krize sada više ne može biti isti, ako treba da se dostigne rast bruto domaćeg proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od pet do šest odsto na godišnjem nivou", kazao je Brefort.

Rusko-srpska osiguravajuća kompanija

Suficit sa CEFTA 180 miliona dolara

Mas: Nemačka zainteresovana za Srbiju

Brefort je dodao da "Srbije nema vremena za gubljenje, jer se drugi kreću mnogo brže od nje".

"Nije dovoljno samo osećati gde treba da idemo, portrebno je da se krećemo brže, jer ćemo inače zaostati za drugima", rekao je i dodao da vlada mora sprovesti konkretne akcije.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.