Šveđani zapošljavaju 1.000 ljudi: Kompanija Rimaster zakupila poslovni prostor u Paraćinu

Izvor: B92, 14.Dec.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šveđani zapošljavaju 1.000 ljudi: Kompanija "Rimaster" zakupila poslovni prostor u Paraćinu

Paraćin -- Švedska kompanija "Rimaster" zakupljuje poslovno proizvodni prostor u Paraćinu.

Švedska kompanija bavi se proizvodnjom električnih sistema, kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine, a u Paraćinu namerava da zaposli 1.000 radnika.

Ugovor o zakupu, potpisaće u ponedeljak, 16.decembra u Paraćinu, predsednik opštine Saša Paunović i direktor "Rimastera" Tomas Stalnert, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštine Paraćin.

Reč je o objektu površine 3.000 kvadratnih metara u Industrijskoj zoni "Zmič", koju gradi opština, a "Rimaster" je jedina firma koja se javila na oglas Skupštine opštine o zakupu objekta na sedam godina, po tržišnoj vrednosti, rečeno je danas Tanjugu u Opštinskoj upravi Paraćina.

Izgradnja objekta koštaće više od 250 miliona dinara, gradi ga preduzeće "Grejding" a treba biti završen u maju iduće godine. "Rimaster" je u Paraćinu, započeo proizvodnju prošle godine u iznajmljenom prostoru, sa 40 radnika, "sada ih je oko stotinu", a plan je "da u budućnosti u novom objektu, zaposli 1.000 radnika", kažu u Opštinskoj upravi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠVEĐANI ZAPOŠLJAVAJU 1.000 LJUDI U Paraćinu zakupili poslovni prostor od 3.000 kvadrata

Izvor: Blic, 14.Dec.2019

Švedska kompanija "Rimaster" zakupljuje poslovno proizvodni prostor u Paraćinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.