Svečano otvoren Sentandrejski bulevar

Izvor: B92, 06.Jul.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvoren Sentandrejski bulevar

Novi Sad -- U Novom Sadu danas je otvoren Sentandrejski put koji je pretvoren u bulevar s razdelnim ostrvom i u svakom smeru ima po dve saobraćajne trake.

Sa obe strane bulevara su pešačke staze, a sa jedne biciklistička, postavljeni su ulična rasveta, na mestima gde je bilo moguće, i parking mesta.

Bulevar su svečano otvorili ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novog Sada Miloš Vučević i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

"Ovo je značajno ne samo za Novi Sad već i za Vojvodinu i celu Srbiju, jer je Sentandrejski bulevar deo državnog puta od Beograda do Subotice. Danas u Srbiji ima 40.000 aktivnih gradilišta, a pre tri godine ih je bilo 2.000, što znači da smo uspeli da obezbedimo finansije“, rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila na investicije koje će u narednom periodu biti realizovane u Vojvodini, poput brze saobraćajnice, pruge Beograd - Subotica, proširenja luka...

"Republika, Pokrajina i Grad Novi Sad rade zajedno, i sve što smo planirali, i uradili smo. Tako ćemo i nastaviti, jer je to jedini uslov da se Srbija, Vojvodina i Novi Sad razvijaju“, rekla je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je Sentandrejski bulevar posebno značajan za građane Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja.

Dodao je da će zbog izgradnje Sentandrejskog puta moći da se šire i bočne ulice, a sve to, kako naglašava, uz podršku Republike i Pokrajine.

Predsednik vojvodjanske vlade Igor Mirović najavio je nove investicije u Vojvodini.

"U septembru ćemo imati centralnu kuhinju za predškolsku ustanovu, u oktobru jedan deo novog Naučno-tehnološkog parka, potom novu zgradu Radio-televizije Vojvodine, ali i nove objekte Kliničkog centra Vojvodine“, rekao je Mirović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.