Sve više avio-kompanija odustaje od letova ka Kini dok se smrtonosni virus širi

Izvor: Beta, 29.Jan.2020, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više avio-kompanija odustaje od letova ka Kini dok se smrtonosni virus širi

Sve više avio-kompanija odustaje od letova ka Kini dok se širi smrtonosni koronavirus kojim je u Kini zaraženo više ljudi nego tokom epidemije SARS-a 2002-2003. godine koja je takodje uzdrmala svet.Broj potvrdjenih slučajeva oboljevanja je skočio na 5.974 u Kini, a umrlo je više od 130 ljudi. "Britiš ervejs" je obustavio sve letove za Kinu, a "Ameriken erlajns" letove iz Los Andjelesa do Šangaja i Pekinga.Prevoz je obustavio i niz azijskih kompanija: "Er Indija" i južnokorejski niskotarifni "Seul er", kao i indonežanski "Lajon er".Ostali prevoznici, uključujući "Finer", "Kataj Pacifik" sa sedištem u Hong Kongu i "Džetstar Ejža" sa sedištem u Singapuru, smanjuju broj linija.Pored toga što je smetnja za putovanja, taj potez pojačava zabrinutost zbog širih, ekonomskih posledica epidemije virusa. Hoteli, aviokompanije, kockarnice i operateri brodova za krstarenje su medju sektorima koji već imaju najneposrednije posledice, posebno u zemljama bliskim Kini.Neke avio-kompanije obustavljaju sve letove pošto su vlade upozorile da ne treba putovati u Kinu usred epidemije virusa.Tako je kompanija "Ameriken erlajns" koja će suspendovati letove, danas saopštila da je ionako već "značajan pad potražnje za putovanjima u Kinu i iz nje".Kina je zabranila dolaske u grad Vuhan, epicentar epidemije, i u još 16 gradova kako bi sprečila širenje virusa.Time je najopsežnijim merama za kontrolu bolesti ikada do ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sve više avio-kompanija odustaje od letova ka Kini dok se virus širi

Izvor: Danas, 29.Jan.2020

Sve više avio-kompanija odustaje od letova ka Kini dok se širi korona virus kojim je u Kini zaraženo više ljudi nego tokom epidemije SARS-a 2002-2003. godine koja je takođe uzdrmala svet.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.