Švajcarski problem nezaposlenosti

Izvor: B92, 09.Dec.2013, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarski "problem" nezaposlenosti

Bern -- Stopa nezaposlenosti u Švajcarskoj je u novembru već peti mesec zaredom u porastu, pa ukupan broj nezaposlenih na kraju ovog meseca iznosi 139.073.

Stopa nezaposlenosti povećana je u odnosu na oktobar za 0,1 procentni poen, i sada iznosi 3,2 odsto radno sposobnog stanovništva, dok je stopa nezaposlenosti među mladima (15 do 24 godine) porasla 0,6 odsto na mesečnom, ali je opala 1,9 odsto na godišnjem nivou, saopštio je švajcarski Državni sekretarijat za privredu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema ocenama stručnjaka, najnoviji porast nezaposlenosti ne predstavlja iznenađenje, budući da ima sezonski karakter i već u januaru ili februaru naredne godine može se očekivati suprotna tendencija, preneo je švajcarski list 20 minit.

Novembarsko povećanje broja nezaposlenih pogodilo je uglavnom sektor hotelijerstva i građevinarstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I u Švajcarskoj raste nezaposlenost

Izvor: Akter, 09.Dec.2013

Stopa nezaposlenosti u Švajcarskoj je u novembru već peti mesec zaredom u porastu, pa ukupan broj nezaposlenih na kraju ovog meseca iznosi 139.073.

Nastavak na Akter...

U Švajcarskoj novo povećanje stope nezaposlenosti

Izvor: Blic, 09.Dec.2013

Stopa nezaposlenosti u Švajcarskoj je u novembru već peti mesec zaredom u porastu, pa je stopa 3,2 odsto radne snage, a broj nezaposlenih na kraju ovog meseca iznosi 139.073 od ukupno osam miliona stanovnika. ..Stopa nezaposlenosti povećana je u odnosu na oktobar za 0,1 procentni poen, i sada iznosi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.