Sutra u Kikindi licitacija za davanje u zakup državnog zemljišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Kikindi licitacija za davanje u zakup državnog zemljišta

Kikindska Gradska Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup i korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta donela je odluku da se drugi krug licitacije održi sutra.

Kako je za RTV potvrdio Imre Kabok, član kikindskog Gradskog veća, licitacija će početi u 10 sati, a usled specifičnih okolnosti, propisanih posebnih mera usled opasnosti od širenja koronavirusa, čitav postupak biće organizovan u dvorištu Gradske uprave.

"Samo 18 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zainteresovanih poljoprivrednika prijavilo se za drugi krug licitacije. U šest katastarskih opština preostalo je 4.000 hektara, a obradivo je oko 900 hektara. Preostali deo su pašnjaci, livade i močvarno zemljište. Praktično, za svaku parcelu imamo po jednog zainteresovanog poljoprivrednika, a samo su se u jednom slučaju javila dva ponuđača. Na taj način, ispoštovaćemo sve propisane mere o broju ljudi i bezbednosti građana, a sama licitacija trebalo bi da bude formalnost." – naglasio je Imre Kabok.

Poljoprivrednici koji zbog godina nisu u prilici da lično prisustvuju licitaciji, mogu ovlastiti lice koje će ih zastupati. Kako naglašavaju u nadležnoj kikindskoj Komisiji, procena je bila da bi eventualnim odlaganjem licitacije bili oštećeni sami poljoprivrednici, pogotovo oni koji su već uplatili iznose predviđene za učešće na licitaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Licitacija poljoprivrednog zemljišta u Zrenjaninu počinje u ponedeljak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 16:41

U skladu sa uputstvom Ministarstva poljoprivrede i šumarstva - Uprave za poljoprivredno zemljište, izdatom opštinama i gradovima za sprovođenje javnih nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, Grad Zrenjanin obaveštava sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.