Sutra svečano otvaranje jubilarnog 40. Sajma turizma

Izvor: BKTV News, 21.Feb.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra svečano otvaranje jubilarnog 40. Sajma turizma

"Svet u malom"

Jubilarni, 40. Sajam turizma, koji privlači brojne izlagače i posetioce iz zemlje i sveta, i važan je kako za učesnike manifestacije, turističke organizacije i agencije, tako i za srpsku privredu, biće sutra svečano otvoren.

Tokom Sajma, na kojem aktivno učestvuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, TOS, TOB i ostale institucije i organizacije, tradicionalno se sklapaju međudržavni sporazumi o saradnji, poslovni >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dogovori i aranžmani.

Sajam turizma je zaštitni znak Beogradskog sajma, samo prošle godine posetilo je više od 75 hiljada ljudi. Njima će ove godine svoju ponudu predstaviti više od 1.200 izlagača iz 55 zemalja sveta. U halama 1, 1a, 2a i 4 predstaviće se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni turoperatori.

Manifestacija se održava pod sloganom "Odmor te čeka!", a izlagači su pripremili ekskluzivne sajamske cene i popuste od 5 do 50 odsto, specijalne „first minute“ i „last minute“ ponude, pakete sa mnoštvom pogodnosti.

Grčka - večita inspiracija za putnike i omiljena letnja destinacija za domaće turiste, ove godine biće posebno predstavljena jer je ponela "titulu" - zemlja partner. Pored Grčke, na Sajmu će se predstaviti i Egipat, BJR Makedonija, Crna Gora, Hrvatska, Turska, Slovenija, Bugarska, Indija, Tunis, Mađarska, Nemačka, Ruska federacija… Prvi put svoje turističke potencijale predstaviće Južnoafrička Republika, Palestina, Kamerun i Maroko.

Svoje adute predstaviće svakako i Srbija koja osvaja i pleni znamenitostima, prirodnim lepotama, raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju, avanture…  Ove godine Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pripremilo je više vaučera za boravak u domaćim turističkim centrima - preko 80 hiljada, čime je dodatno podstaknut razvoj domaćeg turizma.

Uz pregršt interaktivnih sadržaja, prateći program biće najatraktivniji do sada, privlačan za poslovne posetioce, ali i najširu publiku i posetioce. Turističke organizacije će promovisati brojne festivale, manifestacije i događaje, kao i najznačajnije potencijale i planove svojih aktivnosti.

Istovremeno, održavaju se četiri srodne manifestacije - sajam turizma, 9. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA i 14. Sajam suvenira.

Sajam turizma se sva četiri dana otvara u 10 časova, s tim što se u četvrtak zatvara u 18, u petak i subotu u 19, a u nedelju, poslednjeg dana, Sajam se zatvara u 17 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, ulaznice za grupne posete su 200 dinara, a parking se plaća 200 dinara po započetom satu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.