Izvor: B92, 23.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra štrajkuju taksisti

Beograd -- Predsednik štrajkačkog odbora beogradskih taksista Svetislav Beljinac izjavio da će taksisti u ponedeljak stupiti u štrajk.

Beljinac je najavio da će se štrajk održati u 10 časova na Trgu Nikole Pašića, ali neće biti protestnih vožnji. Taksisti su, pored ostalog, tražili ograničenje broja taksi vozila, povećanje broja taksi stajališta i zabranu rada nelegalnim taksistima. Kako je najavljeno, u generalnom štrajku će učestvovati taksisti Beotaksija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Žutog, Čukaričkog, Bel, Maksis, Alfa, Alo i Beogradskog taksija.

Kako kažu taksisti, sastanak Radne grupe, koja je sastavljana posle prvog štrajka upozorenja, nije dao rezultata. Štrajk će početi u Dunavskoj ulici a završiće se ponovo na Trgu Nikole Pašića.

Taksisti prete da će, ukoliko grad do devet časova ne ispuni zahteve, ponovo izaći na ulice.

"Uslov pre svih uslova je smena sekretara za privredu Đorđa Mazinjanina jer se pokazalo da njegov rad u pređašnjem vremenu, ne da nije doneo rezultate, već je doneo do nazadovanja službe", kaže Dragan Rajić iz Granskog sindikata taksi vozača.

Sa druge strane zamenica gradonačelnika beograda Radmila Hrustanović kaže da je nakon sastanka radne grupe bilo određenih primedbi na zahteve taksista koji se kako kaže odnose na broj taksi vozila u gradu.

"Mi ne možemo da ne prihvatimo ono što smo uradili pre nekoliko godina, a to je da smo utvrdili broj taksista. To je polazna osnova. Mi ćemo tražiti da se poboljša kvalitet taksi usluga i sve drugo što stoji u toj odluci, ali nećemo našom odlukom povećavati broj taksista", kazala je Hrustanovićeva.

Taksi udruženja koja okupljaju oko 6.000 vozača, neće odustati od svojih zahteva. Prvi je smanjenje taksi službe na broj predviđen Odlukom o taksi prevozu. Na listi zahteva nalazi se i, uređenje stajališta koje je u nadležnosti sekretarijata za privredu i ukidanje obaveze o kupovini vozila sa Euro 3 i Euro 4 motorima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.