Izvor: RTS, 30.Jan.2022, 14:04

Sutra ističe rok za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

Krajnji rok za prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju ističe 31. januara, podseća Poreska uprava.
Da bi se prijavili za subvencije poreski obveznici najpre treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Postojeći obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 evra.
Novi obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku za jedan elektronski fiskalni uređaj u iznosu od 100 evra po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji.
Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV na dan podnošenja Izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju, finansijsku podršku ostvaruju u iznosu uvećanom za 20 odsto.
Obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu Izjavu.
Prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju počelo je 15. oktobra prošle godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rok za prijavu za subvencije za fiskalizaciju ističe sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2022

Poreski obveznici mogu još sutra da se prijave za subvencije za nabavku novih fiskalnih uređaja za prelazak na novi sistem fiskalizacije...Obveznici po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i svakoj fiskalnoj kasi dobijaju od države po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok obveznici fiskalizacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.