Sutkinja Ustavnog suda Mamiću pomagala u rušenju Zakona o sportu

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Okt.2015, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutkinja Ustavnog suda Mamiću pomagala u rušenju Zakona o sportu

ZAGREB - Kakva je uistinu močvara hrvatski nogomet u kojoj se ne preže ni od čega u zaštiti vlastitih  interesa, svjedoči najnovija afera o kojoj su se raspisali mediji.

Naime, prema pisanju Telegrama, na pomolu je jedna od najvećih afera u hrvatskom nogometu ali i pravosuđu, jer su ovaj put u priču, osim Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića, koji su pod istragom USKOK-a zbog sumnje u milijunske malverzacije, umiješane i neke osobe s Ustavnog suda, među njima i jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sutkinja.

Mamić i Vrbanović bili su pod paskom USKOK-a zbog indicija da su možebitnim kaznenim djelom pokušali promijeniti Zakon o sportu koji je ljetos izglasan u Saboru. Da bi to učinili, bilo im je potrebno da spomenuti zakon sruše na Ustavnom sudu, a za to im je pak, piše Telegram, bila potrebna pomoć ustavnih sudaca. Stoga su se obratili jednoj sutkinji, a doznavši za mogućnost počinjenja mogućeg kaznenog djela, USKOK je od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, tražio izdavanje naloga za tajno praćenje i prisluškivanje. Takav nalog, sukladno ZKP-u, izdaje sud na zahtjev tužiteljstva, u situacijama kada im tužitelji učine vjerojatnim sumnju u počinjenje kaznenog djela. Isto tako riječ je o mjeri koja se provodi u strogoj tajnosti, a  u konkretnom slučaju, osim Mamića i Vrbanovića, pod mjerama se našla i sutkinja Ustavnog suda te još nekoliko osoba.

Mamić je od sutkinje navodno htio doznati kako da sastavi ustavnu tužbu za rušenje Zakona o sportu. Dio tih razgovora  i dogovora tajno je snimljen, no nakon vrlo kratkog vremena, mjere su pukle jer je Mamiću o ostalima dojavljeno da ih se prisluškuje, pa je sva sporna komunikacija prestala, prije nego je cijela operacija finiširana.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.