Šutanovac: Rekordan izvoz oružja

Izvor: B92, Tanjug, 20.Mar.2009, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Rekordan izvoz oružja

Beograd -- Srbija očekuje da će ove godine nastaviti da izvozi oružje rekordnim tempom, izjavio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

On je, međutim, naveo da će se smanjiti broj radnih mesta u državnim firmama koje se bave proizvodnjom oružja. "U 2008. godini smo proizveli rekordnu količinu oružja i opreme u vrednosti 621milion dolara i obezbedili prodaju oružja u vrednosti oko 400 miliona", rekao je Šutanovac.

On je dodao da je industrija oružja u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "samo u januaru ove godine već obezbedila prodaju oružja vrednog 50 miliona dolara".

"Ove godine očekujemo još bolje rezultate", rekao je ministar odbrane. Šutanovac je kazao i da će "industrija odbrane" morati da smanji broj radnih mesta, kako bi sačuvala profit zbog globalne ekonomske krize.

Šutanovac je dodao da će Vojska Srbije, koja broji 37.000 pripadnika, proći kroz smanjenja budžeta u ovoj godini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veći izvoz oružja - a manje oružara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2009

BEOGRAD - Srbija očekuje da će ove godine nastaviti da izvozi oružje rekordnim tempom, ali će i smanjiti broj radnih mesta u državnim firmama koje se bave proizvodnjom oružja, izjavio je ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac..."U 2008. godini proizveli smo rekordnu količinu oružja i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.