Šutanovac: Nema saradnje sa SNS, naći ćemo evropskog kandidata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Nema saradnje sa SNS, naći ćemo evropskog kandidata

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da DS neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da će se potruditi da nađe evropskog predsedničkog kandidata.

On je na sednici Glavnog odbora DS rekao da je želja te stranke da bude "kičma i stožer" okupljanja oko predsedničkog kandidata proevropskih stranaka.

"Nema i neće biti saradnje sa SNS. Svi gradski odbori moraju to da poštuju do kraja. Nema saradnje na mala vrata", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Šutanovac, a neki mediji su ranije spekulisali da će on stupiti u koaliciju sa SNS.

Prema njegovim rečima, za DS je ime kandidata manje važno od onog šta će biti njegova politika.

Šutanovac je naglasio da se politika budućeg predsedničkog kandidata mora zasnivati na evropskim vrednostima, za koje se zalaže DS punih 27 godina.

On je rekao i da će DS "doneti teške odluke, ali neće biti koncentrisana na jednog čoveka" dodavši da je o predsedničkom kandidatu razgovarao i s predsednicima drugih stranaka.

Šutanovac je rekao da je za DS neprihvatljivo da Srbija ima predsednika čija je uloga da samo obilazi sportska takmičenja i "maleriše sportiste" i da samo deli ordenje.

"Probleme pred Srbijom ne može da reši jedan čovek, zato za nas nije tema predsednički kandidat, već njegova politika", rekao je Šutanovac i dodao da će DS dati maksimum da "nađe kandidata evropske Srbije".

Šutanovac je naveo i da budući predsednik Republike mora da ima razumevanja za običnog građanina Srbije, a istovremeno i da bude poštovan svuda u svetu.

On je rekao i da će DS spremna da bude "kičma izbornog procesa" i da je već preuzela aktivnosti na obuci kontrolora za čuvanje glasačkih kutija.

Prema njegovim rečima, u Srbiji i dalje nije važno ko za koga glasa već ko broji glasove i zato je neophodna dobra kontrola izbornog procesa.

"Učinićmo sve, zajedno s našim kandidatom, da na predsedničim izborima koji će biti sigurno u aprilu, dovedemo do toga da građani žive bolje", rekao je Šutanovac.

On je napomenuo i da će ovih dana sigurno biti puno raznih napada i pritiska na DS "i od onih na vlasti i od dela opozicije", a ponovio je da je saradnja sa SNS na svim nivoima zabranjena.

Prema njegovim rečima, postoje neki koji pre podne šalju signale da su spremni da sarađuju s DS, a posle podne "puštaju po novinama tekstove protiv DS.

"DS to neće raditi, a učinićemo sve da nađemo kandidata koji će omogućiti da evropske vrednosti dođu u Srbiju", rekao je on.

Lider DS je dodao i da ta stranka od septembra ima kontinuirani rast.

On je rekao da Srbija mora da odluči šta je stub njene spoljne politike i da je to Brisel.

Prema njegovim rečima, politika zasnovana na "četiri stuba" nije realna, ali opredeljenje za Brisel ne znači istovremeno i udaljavanje od tradiconalnih prijatelja.

Pre početka zvaničnog dela sednice Glavnog odbora, pročitana je odluka predsedništva stranke koje je za internacionalnog sekretara imenovalo Aleksandru Jerkov, a za poslovnog direktora Edipa Šeripova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.